Je wilt een bepaald rendement uit online acquisitie
Je wilt een bepaald rendement uit online acquisitie

Eerste editie in Vriezenveen een schot in de roos

Greenworks Academy komt naar de zzp-er toe

De Greenworks Academy geeft al enige tijd praktijkgerichte training aan de vakman over diverse toepassingen van duurzaam bouwen.  Dankzij de drukte in de bouw heeft de  de zzp-er niet altijd tijd om een training in de Greenworks academy te volgen. Daarom komt de Greenworks Academy on tour dit jaar naar de zelfstandig bouwer toe. De eerste editie bleek gelijk een schot in de roos!

Bij de Raab Karcher vestigingen in Vriezenveen en Zwolle en bij De Jager Tolhoek Bouwmaterialen in Goes krijgen de deelnemers in 2018 training in een duurzame opbouw en realisatie van een plat dak met als uitgangspunt om daar meer rendement uit te halen. Trainers van de Greenworks partners Ubbink, Kingspan, Kingspan Unidek, Mawipex en Velux leggen op hun vakgebied uit hoe bijvoorbeeld een plat dak geïsoleerd wordt en op de juiste manier voorzien wordt van folie. Daarnaast leren de deelnemers hoe ze verantwoord een dakdoorvoer maken en een lichtkoepel inwerken met EPDM. Tenslotte komt de verwerking van de EPDM dakbedekking aan de orde. “Onze buitendienstmedewerkers weten precies welke behoefte er leeft onder klusbedrijven en zzp-ers en over de opbouw van het plat dak krijgt men veel vragen. Vandaar dat we voor 2018 dit thema hebben gekozen voor de Greenworks Academy on tour”, legt adjunct-directeur Gerhard Hospers van de Greenworks Academy uit.

Je wilt een bepaald rendement uit online acquisitie

Succesvolle start

Eind oktober vond de eerste editie plaats bij de Raab Karcher vestiging in Vriezenveen. Circa 45 zzp-ers en kleinbedrijven kwamen opdagen en daar was Greenworks Academy erg tevreden mee. . De hongerige deelnemers werden eerst onthaald met een lekkere hap van de foodtruck zodat iedereen met een goedgevulde buik aan de workshops begon. De productleveranciers Ubbink, Kingspan, Kingspan Unidek, Mawipex en Velux hadden demo’s opgesteld. De deelnemers gingen als het ware in een carrousel door alle workshops heen. Volgens Hospers was de animo en het enthousiasme groot bij de deelnemers. “Het was een zeer succesvolle start. We scoorden een dikke 9 op het evaluatieformulier bij de vraag of de deelnemers deze bijeenkomst zouden aanbevelen bij collega’s. Men was nieuwsgierig en de tijd was eigenlijk te kort om alle vragen te beantwoorden”, weet Hospers die de première van Greenworks Academy on tour bijwoonde.

Je wilt een bepaald rendement uit online acquisitie

Praktisch verhaal

Volgens Hospers hebben de zzp-ers behoefte aan een inhoudelijk, praktisch verhaal hoe je bepaalde problemen in de alledaagse praktijk aanpakt. “De workshop is erg gericht op het toepassen van een bepaald product. Zo werden er veel vragen gesteld over het op een juiste manier aanbrengen van de EPDM dakbedekking bij een lichtkoepel. We krijgen nogal eens signalen dat zzp-ers klanten ontraden om een lichtkoepel in een plat dak te plaatsen omdat ze het lastig vinden een goede waterdichting te realiseren. Als iemand dat vak niet verstaat, begint hij er niet aan. Terwijl die klant behoefte heeft aan natuurlijk licht in zijn kamer; dat levert hem comfort en dus woongenot op. Via deze workshop leren we de vakman hoe hij vakbewaam een lichtkoepel monteert en wat de voordelen zijn van een lichtkoepel voor de bewoners.”

Volgens Hospers was in Vriezenveen de grootste eye-opener voor de deelnemers dat ze meer op het dak aankunnen dan ze nu misschien doen. “Er valt meer geld op het dak te verdienen, door bijvoorbeeld die lichtkoepel en EPDM dakbedekking zelf te monteren in plaats van dat uit te besteden”, aldus Hospers.

Je wilt een bepaald rendement uit online acquisitie

Volgend jaar

Gezien het succes van de eerste editie werkt de Greenworks Academy on tour al aan een programma voor volgend jaar. Dan worden er meer workshops verspreid over het land gegeven bij Raab Karcher en De Jager Tolhoek vestigingen. Thema is het duurzaam renoveren van bestaande woningen. Zo wordt er onder meer aandacht besteed aan isolatie van daken en gevels. Ook zal het thema plat dak weer worden behandeld op andere locaties dan in 2018. 

Hoe weet Raab Karcher of de deelnemers iets hebben opgestoken en het geleerde in de praktijk toepassen? “Onze buitendienstmedewerkers hebben regelmatig contact met de zzp-ers omdat ze regelmatig Raab Karcher bezoeken. Dat contact gaat op een natuurlijke manier. De buitendienstmedewerkers weten snel genoeg of de deelnemers niet meer bitumen gaan branden, maar EPDM toepassen. En in voorkomende gevallen helpen de buitendienstmedewerkers de verwerkers op op de bouwplaats nog even op weg.”

Je wilt een bepaald rendement uit online acquisitie

“Die kerel ging op z’n knieën EPDM plakken. Dat vind ik mooi!”

Gerben Voortman van timmerbedrijf Voortman uit Wierden was één van de enthousiaste deelnemers aan de Greenworks Academy on tour in Vriezenveen. “Bij deze workshops werden praktische problemen die wij dagelijks tegenkomen goed uitgelegd. Dat maken we op andere bijeenkomsten wel eens anders mee; dat draait meestal uit op een reclamestunt”.

Voortman prees de catering (“dan kom je lekker binnen…”) en de praktische uitleg van de organisatoren van de workshops. “Die vertegenwoordigers kenden de dagelijkse problemen waar wij tegenaan lopen, zoals bij het plakken van EPDM. De hoekoplossingen zijn altijd lastig. Die kerel ging op z’n knieën zitten om hoekjes te knippen en plakken en deed ons voor hoe je dat netjes kon doen. Mooi vind ik dat! Hij nam alle tijd voor ons totdat er geen vragen meer over waren”. 

Voortman geeft aan dat hij zeker enkele dingen heeft geleerd van het bouwen van een plat dak. “Wij komen een volgende keer graag weer en ik zou deze Greenworks Academy on tour zeker aanbevelen!”

Je wilt een bepaald rendement uit online acquisitie

Resterend programma 2018:

  • 8 november bij Raab Karcher vestiging aan de Paxtonstraat 15 in Zwolle
    16.30 uur – 19.00
  • 22 november bij De Jager Tolhoek Stanleyweg 2 in Goes
    16.30 – 19.00

T: 0623877200 | Sterkerstraat 31 | 7481 JV Haaksbergen|
E: info@rijnbachtextvisual.nl | I: www.rijnbachtextvisual.nl

15 + 1 =

Naar PDF-versie van dit artikel

Project beschrijving

Project: Artikel

Opdrachtgever: Eisma Media

Vakblad: ZZP-er in de bouw

Meerwaarde: Praktijk gerichte training voor de ZZP-er

Share This