Hoe ervaart een drager de Solid Gear veiligheidsschoen?

“De schoen loopt zo licht dat ik ‘m nauwelijks voel”

Solid Gear stelt alles in het werk om haar veiligheidsschoenen zoveel mogelijk af te stemmen op de persoonlijke wensen van haar gebruikers. Hoogwaardig draagcomfort, ademende en slijtvaste materialen, ergonomisch verantwoord voor de gezondheid en ja, zelfs een flashy design. Maar wat vindt de eindgebruiker nou eigenlijk het belangrijkst aan zijn dagelijkse bondgenoot? En matcht dat met de ambities van Solid Gear? We gingen een dag op stap met een onderhoudsmedewerker van een waterschap die de Solid Gear Phoenix GTX draagt.

Frans komt tijdens zijn werk op de RWZI (rioolwaterzuiveringsinstallatie) in de meest uiteenlopende omstandigheden terecht: warme, vochtige en soms vervuilde binnenruimtes of koud en winderig op hoogte, klauterend in allerlei installaties (tanks, bezinkbassins, pompen) die soms lastig te bereiken zijn. Deze medewerker van ruim twee meter stelt hoge eisen aan zijn werktenue. Terecht, want zijn kleding en schoeisel hebben heel wat te verduren!

“Mijn schoenen hebben heel wat te verduren”

Over zijn vorige bovenkleding en werkschoenen was Frans niet erg tevreden. Zijn werkbroek bewoog niet flexibel mee en zijn schoenen waren gescheurd achter de stalen neus. Bovendien had hij nogal last van zweetvoeten en dat werkt bepaald niet prettig! Niet voor een kleintje vervaard, trok de boomlange waterschapsmedewerker aan de bel bij de leverancier van de werk -en veiligheidskleding. Diverse merken en soorten bovenkleding en schoeisel werden gepast en uitgeprobeerd. Nadat Frans zich de flexibele en duurzame Snickers workwear had aangemeten, viel hij voor de Solid Gear Infinity schoen, het nieuwe model veiligheidsschoen van Solid Gear.

Je wilt een bepaald rendement uit online acquisitie

“De schoen loopt heel soepel en lichtvoetig”
Foto: M.J. van Rijnbach

“Ik voel me aan het eind van de dag minder vermoeid”

“Deze schoen loopt heel soepel en lichtvoetig en is halfhoog waardoor hij lekker mijn enkel omsluit. Dit zijn voor mij belangrijke kenmerken, omdat ik veel tussen leidingen en pijpen doorkruip. Soms sta ik op korte richels, dan voelt de stevige voorkant van de Solid Gear heel comfortabel. Verder voel ik die schoen tijdens het dragen nauwelijks. Die technieken die Solid Gear uit de sportwereld heeft toegepast, pakken wat dat betreft goed uit. Het heeft volgens mij tot gevolg dat ik me aan het eind van de dag minder vermoeid voel”.

Je wilt een bepaald rendement uit online acquisitie

Technieken voor de zool haalt Solid Gear uit de sportwereld
Foto: M.J. van Rijnbach

Het sportieve design met de oranje strepen is een mooie bijkomstigheid voor de modebewuste vakman, maar niet doorslaggevend voor Frans keuze. Heel handig vindt hij de boa-sluiting die je in een handomdraai los -en vastklikt. Solid Gear nam uitgebreid de tijd om de medewerkers van het waterschap diverse soorten veiligheidsschoenen te laten passen. “We konden zelfs de type inlegzool zelf bepalen”, glimlacht Frans.

Wilt u een andere veiligheidsschoen kiezen?

Staat uw bedrijf ook voor de keuze om een nieuwe werk -en veiligheidsschoen uit te proberen? Neem contact op met Solid Gear en we zullen u vrijblijvend enkele geschikte veiligheidsschoenen presenteren.

Let op: In deze bijdrage is de naam van de drager gefingeerd en de naam van de organisatie niet genoemd. De input is gebaseerd op een werkelijke praktijkervaring.

Project Details

Opdrachtgever: Eisma Content Media
Bedrijf: Hultafors
Type project: blog
Meerwaarde: naamsbekendheid van product vergroten en meer traffic naar landingspage genereren

Share This