Je wilt een bepaald rendement uit online acquisitie

Voor Nijhuis CNC kwam Rockwool te laat

Had ik maar… steenwol isolatie toegepast. De waarschuwing van ROCKWOOL in haar campagne voor brandveilige platdak isolatie kwam voor Nijhuis CNC in Denekamp te laat. Een brand, ontstaan op het dak van een nieuw gebouwde fabriek, leidde tot een miljoenenschade. Helaas lag er geen steenwol isolatie op het dak maar een brandbaar isolatiemateriaal. Had de Twentse bewerker van plaatmateriaal platdak isolatie van ROCKWOOL toegepast, was er waarschijnlijk niets aan de hand geweest.

Projectgegevens

Project: Bedrijfsgebouw Nijhuis CNC

Locatie: Denekamp

Je wilt een bepaald rendement uit online acquisitie

Kortsluiting in het systeem van de zonnepanelen veroorzaakte een fikse dakbrand

Enkele weken voor de feestelijke opening van het nieuwbouwpand van 3.200 m2 zat eigenaar Dinand Nijhuis notabene de uitnodigings-kaarten voor de opening te schrijven, toen het noodlot toesloeg. Een fikse brand op het dak, veroorzaakt door kortsluiting in het systeem van de zonnepanelen, verwoestte grotendeels de dakbedekking en isolatie. Door rook-, water- en roetschade waren de peperdure machines en de gehele voorraad waardeloos geworden. Gelukkig was Nijhuis CNC wel verzekerd, maar door de onderverzekerde voorraad en de gederfde omzet moest er geld bij. Geluk bij een ongeluk kon hij in de drukste periode van het jaar – vlak voor de bouwvak – het grootste deel van de lopende orders laten uitvoeren bij onder andere een collega-bedrijf in Nijverdal.

Van geen kwaad bewust

De eigenaar was zich van geen kwaad bewust toen hij zijn keuze maakte voor de platdak isolatie voor het nieuwbouwpand. “We kozen met name voor dit materiaal vanwege de prima isolatiewaarde”, blikt de Tukker terug. “Niet wetende dat er buiten op het dak een brand kon ontstaan met alle nare gevolgen van dien.” Intussen weet Nijhuis dat een isolatiemateriaal niet alleen goed moet isoleren, maar dat een brandveilig isolatiemateriaal van levensbelang is. De brandveiligheid van steenwol isolatie van ROCKWOOL is ongeëvenaard. Het materiaal is onbrandbaar (Euro-brandklasse A1) en verdraagt temperaturen tot boven de 1.000 °C . 
ROCKWOOL steenwol isolatie geeft nooit aanleiding tot het ontstaan van brand, draagt niet bij aan branduitbreiding of een flash-over en uitstoot van toxische gassen is uitgesloten. Daardoor lopen de voorraad en kapitaalgoederen in de fabriek aanzienlijk minder risico op schade en worden de medewerkers beter beschermd. 

Bovendien hoeft ROCKWOOL platdak isolatie niet te worden meegenomen in de vuurlastberekening volgens NEN 6090.

100% brandveilige dakisolatie

“Gelukkig bleef ik vrij nuchter onder de situatie”, vertelt Nijhuis. “Zulke dingen kunnen nu eenmaal gebeuren. We gingen vorig jaar in de bouwvak gelijk aan de slag met de wederopbouw. Gelukkig hoefden er slechts twee nieuwe dakspanten te worden geplaatst en moesten de isolatie en dakbedekking opnieuw worden aangebracht.” Niemand stoot zich twee keer aan dezelfde steen, dus besloot Nijhuis samen met zijn bouwbegeleider voor een 100% brandveilige platdak isolatie te gaan: ROCKWOOL steenwol dakisolatieplaten. In no-time bracht de dakdekker in de bouwvak probleemloos 1.641 m2 Tauroxx aan met een dikte van 14 cm. In de gevel zat al een 17 cm dik pakket MetaalbouwSysteem 209 DUO SONO van ROCKWOOL, speciaal ontwikkeld voor metaalbouw, dat uitstekende brandwerende en akoestische eigenschappen heeft.

Gezonde nachtrust

“Voor een gezonde nachtrust ben ik bij de wederopbouw voor steenwol dakisolatie gegaan. Mijn bouwbegeleider heeft navraag gedaan bij dakdekkers en die verwezen naar ROCKWOOL steenwol isolatie. Niet alleen uit oogpunt van brandveiligheid, maar ook voor de beloopbaarheid van het dak, omdat er zonnepanelen worden aangelegd. Toen heb ik geen moment meer getwijfeld”.

Download de plat dak brochure 3.7 MB _ Rockwool

Vragen over dit project? Customer Service Rockwool

T: 0623877200 | Sterkerstraat 31 | 7481 JV Haaksbergen|
E: info@rijnbachtextvisual.nl | I: www.rijnbachtextvisual.nl

14 + 13 =

In dit project toegepaste producten: Ga naar het Online Artikel

Project Details

Opdrachtgever: Rockwool

Type project: online projectbeschrijving

Meerwaarde: online projectbeschrijving in kader van platdak isolatie actie Rockwool

Share This