Je wilt een bepaald rendement uit online acquisitie

Woonzorgcentrum krijgt tweede leven

PROJECTBESCHRIJVING

Het sterk verouderde woonzorgcentrum Berkele Heem, voor 24 uurs interne zorg, in de Limburgse gemeente Horst had geen toekomst meer in die functie. Echter, gezien het bouwjaar (1986) zou het kapitaalvernietiging zijn geweest als het gebouw gesloopt zou worden. De Zorggroep vertrok daarom uit Berkele Heem en Wonen Limburg kocht het pand om er appartementen in te maken. Daarmee kreeg het vier etages tellende pand een ‘tweede leven’ als appartementencomplex ’t Bakenshof. Het gebouw werd grondig gerenoveerd en kreeg onder meer een nieuwe gevel, bekleedt met Rockpanel Stones gevelpanelen.

Twaalf appartementen zijn gereserveerd voor de geestelijke gezondheidszorg GGZ die hier hun cliënten beschermd willen laten wonen. Drie van de 29 sociale huurappartementen werden vrijgehouden voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar.

Natuurlijk brandveilig

Blikvanger zijn de roestbruine Rockpanel panelen aan de gevel. “De platen moesten aan een bepaalde brandwerende klasse voldoen. De Rockpanel panelen zijn door hun samenstelling van geperst steenwol uit basalt al in hoge mate brandwerend. Om die reden hebben we de architect geadviseerd Rockpanel te gebruiken en daar ging hij uiteindelijk mee akkoord”, zegt werkvoorbereider Patrick Bours van aannemer Van Wijnen.

Je wilt een bepaald rendement uit online acquisitie

Jarenlang een fris uiterlijk

Naast de brandveiligheid en het hiermee samenhangende prijstechnische aspect speelde ook het onderhoudsarme karakter van de panelen een belangrijke rol bij de keuze door Wonen Limburg. De Rockpanel panelen zijn namelijk voorzien van een duurzame coating en behouden nog vele jaren hun oorspronkelijke, frisse uiterlijk. Iets wat zeker ook voor de architect van belang is. Bijkomend voordeel was dat de onbehandelde zaagkanten na ca. 6 weken op natuurlijke wijze verkleurden waardoor er één mooi geheel ontstond.

Een extra, maar ook fraai effect

De 8 mm dikke roestbruine panelen zijn in verschillende maatvoeringen geleverd om zo het zaagafval tot een minimum te beperken. In totaal werd er 800 m² plaatmateriaal verwerkt, niet alleen in de gevel maar ook bij het trappenhuis en de onderkant van de luifel bij de hoofdingang.

De werkvoorbereider van Van Wijnen is uitermate tevreden over het eindresultaat: “Het uiteindelijk resultaat is precies zoals de architect en de opdrachtgevers wensten.” Ook blikt hij met voldoening terug op de samenwerking met Rockpanel. “Een team van Rockpanel heeft laten zien hoe de platen gemonteerd moesten worden en uitgelegd hoe de platen op het regelwerk getackerd moesten worden. Dat ging prima.”

T: 0623877200 | Boulevard 1945-3 | 7511 AA Enschede|
E: info@rijnbachtextvisual.nl | I: www.rijnbachtextvisual.nl

9 + 3 =

Klik hier voor het originele online artikel

Project Details

Opdrachtgever: Rockpanel

Type project: online advertorial

Meerwaarde: online projectbeschrijving over duurzame renovatie woonzorgcomplex

Recente reacties

    Categorieën

    Nieuwsbrief Rijnbach Textvisual

    Share This